Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΕΥΡΩ Η ΔΡΑΧΜΗ ?


Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 

Μέχρι το 1978 κάθε κράτος τύπωνε χρήματα ανάλογα με την άξια της ποσότητος του χρυσού που είχε στην κατοχή του . Δηλαδή η αξία των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων ήταν ίση με την άξια του χρυσού που κατείχε. Τότε μετά από απαίτηση της FED ( Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής) και της Ε.Κ.Τ. σταμάτησε αυτό να ισχύει και σε πρώτη φάση φαινόταν καλό για τα κράτη, διότι κάθε χώρα, όποτε είχε πρόβλημα θα το έλυνε με τύπωμα χωρίς κανένα κόστος .
Η εξουσία να τυπώνεις χρήμα , εξασφαλίζει την οικονομική ανεξαρτησία σου, διότι σε κάθε δύσκολη περίοδο ρευστότητος , καλύπτεις την κάθε έλλειψη και δεν βρίσκεσαι σε αδιέξοδο εξαρτώμενος από τρίτους.

Προσέξτε τώρα πως η είσοδος της χώρας μας στο ευρώ το 2002 , ήταν η αρχή της υποδούλωσης όλων μας .
Ανταλλάξαμε το σύνολο των δραχμών με ευρώ, αλλά ταυτόχρονα
δεχτήκαμε να σταματήσουμε να τυπώνουμε χρήμα και το δικαίωμα αυτό το χαρίσαμε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Αυτό με απλά λόγια οδηγούσε στην οικονομική καταστροφή μας, επειδή οι εξαγωγές μας ήταν λιγότερες από τις εισαγωγές και με αυτόν τον τρόπο κάθε χρόνο έφευγε εκτός Ελλάδος μεγαλύτερη ποσότητα χρήματος από ότι έμπαινε και έτσι η ποσότητα των χρημάτων που κυκλοφορούσε στην χώρα μειωνόταν.
Η μείωση αυτή γινόταν μεγαλύτερη, από την εξαγωγή χρημάτων από όλους τους μετανάστες, που φτάνει τα 55 δις κάθε χρόνο .
Είναι θέμα χρόνου λοιπόν, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, η ποσότητα χρήματος, εφ όσον αυτό συνεχίζεται, να φτάσει στο μηδέν.
Μένοντας από χρήμα πως θα λειτουργήσουμε στις συναλλαγές μεταξύ μας ;
Αποτέλεσμα θα είναι κοινωνική έκρηξη και χάος μεταξύ των ανθρώπων .

Προσέξτε τώρα πως λειτουργεί η Ευρώπη της Αλληλεγγύης των κρατών.
Η Ε.Κ.Τ. που θα έπρεπε να είναι τράπεζα όλων των λαών της Ευρώπης, έχοντας
αποκλειστικά το δικαίωμα να τυπώνει χρήμα, το κάνει και μας το δίνει ΕΝΤΟΚΑ !
Ναι αυτή που σαν τράπεζα ΜΑΣ , ( όλων των κρατών της Ευρώπης ) , θεωρητικά υπάρχει για να προωθεί την ανάπτυξη ΜΑΣ και να βοηθάει σε δύσκολες καταστάσεις !!!

ΑΥΤΗ Η ΤΡΑΠΕΖΑ , μας δανείζει με επιτόκια 3% έως και 6% ,
την ίδια στιγμή που στις ιδιωτικές τράπεζες της Ελλάδος δίνει δάνεια με 1% .

Τα ευρώ που τυπώνει της κοστίζουν όσο κάνει το χαρτί και τα μελάνια και δεν χρειάζεται να έχει χρυσό ανάλογο της αξίας των χρημάτων που θα εκδώσει.
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ???
Απλά γιατί είναι ιδιωτική και ανήκει στον ΡΟΤΣΙΛΝΤ , στον οποίο ανήκει και η FED.
Αυτός λοιπόν με μηδέν κόστος ( χαρτί και μελάνι ) , τυπώνει και απαιτεί από εμάς να πληρώνουμε δισεκατομμύρια σε τόκους από τα δάνεια, τα περισσότερα των οποίων δεν χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των κρατών, αλλά τα αρπάζουν τα μέλη των κυβερνήσεων της κάθε χώρας, τα οποία είναι < κανονικοί υπάλληλοι > του.
Μας χρεώνει λοιπόν με αυτόν το τρόπο και επειδή δεν έχουμε χρήμα για εξόφληση, διότι δεν τυπώνουμε, απαιτεί και με συμβόλαια νόμιμα του μεταβιβάζουμε την κρατική περιουσία έναντι πινακίου φακής .
Όλες αυτές οι αποφάσεις που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, τις πήραν οι ηγέτες των κρατών που είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, υποχείρια των τραπεζών και ανήλθαν στα αξιώματα με τακτική και υποστήριξη από αυτόν. 14
Δεν έχει τέλος ο κατάλογος αυτών που έντεχνα μας οδήγησαν εδώ ....
Γεώργιος Μινέικο Τσάντ Παπανδρέου , Μαρία Δαμανάκη , Μητσοτάκης , Καραμανλής , Ηλίας Μόσιαλος , Χρυσοχοίδης , Βενιζέλος , Έβερτ κλπ.
ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ !!!
Μπορεί ένα κράτος να τυπώνει όσο χρήμα θέλει η όχι ?
Πρέπει να έχει αντίκρισμα σε χρυσό για αυτά τα χρήματα ?
ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !!!
ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ , διότι η αξία της περιουσίας κάθε κράτους είναι απεριόριστη και
μόνο σαν οικόπεδα, χωρίς να προσμετρήσουμε την αξία του
ορυκτού πλούτου και όλων των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων.
ΑΡΑ , δεν χρειάζεται να έχει και αντίκρισμα σε χρυσό .

Βέβαια το χωρίς όριο τύπωμα χρήματος και ο μη περιορισμός της αύξησης των τιμών των παραγομένων προϊόντων, οδηγεί σε καταστάσεις που πάλι δημιουργούν ασυδοσία . Πρέπει λοιπόν να υπάρχει ισορροπία και να μην αφήνεται η κάθε πλευρά να οδηγεί την κατάσταση στα άκρα .
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!!
Αυτό που κάνουν από το 1974 μέχρι τώρα οι πολιτικοί μας, όπως είδαμε
ποιο πάνω , είναι να μεταβιβάζουν την κρατική περιουσία στους λίγους ,να επιβάλουν να πληρώσουμε εμείς αυτήν με φόρους και αυτό θα έχει αποτέλεσμα τον θάνατο μας .
Οι νόμοι που θα ισχύουν πρέπει να εξασφαλίζουν αυτό , η δικαστική εξουσία να κατοχυρώνει την λειτουργία τους και να την επιβάλει προς όλους ισομερώς .
ΔΗΛΑΔΗ, ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΥΠΩΝΕΙΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙΣ !

ΕΥΡΩ η ΔΡΑΧΜΗ ? ( ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ )

Το νόμισμα είναι μέσον συναλλαγήςκερδοσκοπικός μηχανισμός και δεν δημιουργεί πολιτική από μόνο του !
Το κράτος αν θέλει να κερδοσκοπήσει μπορεί να το κάνει με όποιο νόμισμα έχει.

Παράδειγμα αποτελεί η κίνηση του Γ. Παπανδρέου να εκφωνήσει την λέξη δημοψήφισμα όταν η εταιρεία του αδελφού του και οι άλλοι τοκογλύφοι είχαν τοποθετηθεί ανάλογα και κέρδισαν δισεκατομμύρια από τον πανικό που δημιουργήθηκε.
Θα μπορούσε να είχε τοποθετήσει κρατικά χρήματα , αφού ο ίδιος ήξερε τι πανικός θα γίνει. Με αυτόν τον τρόπο θα είχαμε κερδίσει άφθονο χρήμα σαν κράτος και θα είχαμε λύσει όλα τα ταμειακά προβλήματα που λένε ότι έχουμε.

Αν μείνουμε στο ευρώ η κατάληξη θα είναι η ακόλουθη :

Όταν μπήκαμε στο ΕΥΡΩ ανταλλάξαμε όλες τις ΔΡΑΧΜΕΣ με ευρώ .
Οι εισαγωγές προϊόντων είναι περισσότερες από τις εξαγωγές .
Δηλαδή κάθε χρόνο φεύγουν περισσότερα χρήματα από αυτά που μπαίνουν !
Δηλαδή λιγοστεύει συνεχώς το ποσόν της ανταλλαγής και αν υπολογίσουμε και τα 55 δις περίπου που στέλνουν οι λαθρομετανάστες έξω κάθε χρόνο, τότε είναι θέμα χρόνου να τελειώσουν τα ευρώ που έχουμε μένοντας χωρίς χρήμα .
Κλείνοντας η πουλώντας κάθε επιχείρηση που παράγει προϊόντα, τα οποία πλέον εισάγουμε μειώνουμε γρηγορότερα την ποσότητα χρήματος που υπάρχει . Χωρίς χρήμα τι θα γίνει ?

ΔΗΛΑΔΗ : ΜΕ ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ! Ζωή σε λόγου μας !!

Οι υποστηριχτές του ευρώ λένε ότι αν γυρίσουμε στην δραχμή , τότε ένα ευρώ θα κάνει
700 η και 1000 δραχμές και οι τιμές των πραγμάτων θα εκτοξευτούν στα ύψη.
Η αλλαγή του ευρώ σε δραχμή μπορεί να γίνει με τον ακόλουθο τρόπο :

1 ΕΥΡΩ = 1 ΔΡΑΧΜΗ ( ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ )

Μετατρέπεις όλα τα δάνεια από ευρώ σε δραχμές .
Άρα αριθμητικά δεν αλλάζει το ποσόν του χρέους . ( Και οι τιμές στα προϊόντα )
Βεβαιώνεις ότι θα πληρωθούν όλα τα δάνεια τα οποία δεν είναι επαχθή απεχθή και παράνομα . Δηλαδή δεν θα πληρωθούν αυτά που δεν χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες του κράτους , πράγμα που θα το κρίνει Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, όπως έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις . Φυσικά τα δάνεια θα αλλαχθούν σε δραχμές .
Φυσικά με αυτόν τον τρόπο οι ξένοι τοκογλύφοι δεν θα τολμήσουν ούτε για αστείο να υποτιμήσουν την Δραχμή διότι τότε ανάλογη θα είναι και η μείωση του χρέους .
Τυπώνοντας λοιπόν νόμισμα δίνεις απ ευθείας σαν κράτος δάνεια άτοκα στον κόσμο για να αρχίσει να δημιουργεί επιχειρήσεις . (το έκανε ο Σαρκοζί ! Δεν χρησιμοποίησε τις τράπεζες).
Επιβάλεις πάγωμα τιμών με αυστηρούς έλεγχους στην αγορά και έτσι με χαμηλές τιμές ο κόσμος δεν έχει πρόβλημα.
Ταυτόχρονα για να δημιουργήσεις θέσεις εργασίας, επιβάλεις μεγάλους φόρους στα έτοιμα εισαγόμενα είδη που μπορούν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα .
Έτσι η παραγωγή τους εδώ , δημιουργεί θέσεις εργασίας , μειώνεται η ανεργία , αυξάνεται το εισόδημα των πολιτών με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση και κατανάλωση των Ελληνικών προϊόντων.
Δημιουργούνται λοιπόν συνεχώς εργοστάσια και βιοτεχνίες για να κατασκευάζεται κάθε προϊόν εδώ και να μην σπαταλάμε συνάλλαγμα για να τα φέρνουμε έτοιμα από το εξωτερικό.

Δηλαδή έχουμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ !

Επειδή κρατάς παγωμένες τις τιμές , τα παραγόμενα στην Ελλάδα προϊόντα ,
είναι φτηνότερα για τους ξένους και έτσι αυξάνονται οι εξαγωγές με αποτέλεσμα να μπαίνει συνάλλαγμα στην χώρα.
Ταυτόχρονα επειδή έχεις το πλεονέκτημα να εκδίδεις χρήμα , τυπώνεις και καλύπτεις κάθε ανάγκη όποτε χρειάζεται . Μάλιστα τις εκδόσεις ομολόγων και εντόκων γραμματίων τις κάνεις μόνο στην εσωτερική αγορά όπως μέχρι το 1974 και με εγγυήσεις κρατικών ακινήτων.
Έτσι ο κόσμος θα παίρνει τα κρατικά ομόλογα αντί να τα βάζει όπως τώρα στις τράπεζες με επιτόκιο πείνας . Έτσι δεν χρωστάς στους ξένους και μηδενίζεις τον εξωτερικό δανεισμό .
Το κράτος έχει φτηνό χρήμα, που τώρα το παίρνουν οι τράπεζες με τις καταθέσεις .
Αν λοιπόν βγούμε από το ευρώ αυτά τα προϊόντα που τώρα τα εισάγουμε από την ευρωπαϊκή ένωση θα τα κάνουμε μόνοι μας και αυτοί θα έχουν μείωση στην παραγωγή και την ανάπτυξη τους . Γι αυτό μας παραμυθιάζουν λέγοντας ότι θα μας βγάλουν αυτοί από το ευρώ . Για να μην το κάνουμε εμείς και να θέλουμε να μείνουμε, για να << μην χάσουμε >>.

Κοινώς η ανάπτυξη έρχεται όταν πέφτει χρήμα στην αγορά και πηγαίνει σε αυτούς που κατασκευάζουν προϊόντα σε όλες τις βαθμίδες παραγωγής , από αγροτικά έως ηλεκτρονικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου